OZ – THE GREAT AND THE POWERFUL – 3D

★★★★☆☆

Klassikeren "Troldmanden fra Oz" handler egentlig slet ikke om troldmanden, men om den lille pige Dorothy (bl.a. fordi hun spilles af den guddommelige Judy Garland). Men Sam Raimi – ham med Spiderman-filmene – tager os med tilbage til Oz, og denne gang er troldmanden i fokus. Det er dog ikke en helt almindelig troldmand eftersom han spilles af den vidunderligt excentriske James Franco. Stilen minder om den Johnny Depp anvendte til at kreere den fordrunkne pirat Jack Sparrow, men James Franco er dog helt sin egen og selvom hans troldmand anser sig selv for at være en svindler, ser vi ham, som en mand, der skaber magi.

Han er omgivet af smukke kvinder som Rachel Weisz, Michelle Williams og Mila Kunis, men deres skønhed fortoner sig næsten i de gloriøse omgivelser. For filmens overdådige kulisser og imponerende effekter udnyttes til fulde af Sam Raimi, og teknisk set lykkedes filmen flot.

Men med en spilletid på over to timer begynder man at sætte spørgsmålstegn ved hvem målgruppen egentlig er. De færreste danske børn kender i al fald historien om Troldmanden fra Oz, så en spilletid på ca. halvanden time havde været mere imødekommende. Humoren aftager også, i takt med at det drabelige opgør mellem det gode og det onde nærmer sig. Konklusionen må derfor være at man imponeres mere af filmen end man elsker den.