FUCKING FATTIG

★★★★★☆

På Bådteatret kan man p.t. se en Alias Teaterproduktion, der viser sig at være et stykke medrivende ungdomsdramatik, hvis titel FUCKING FATTIG henviser til den finanskrise, som også rammer teenagere.

Således oplever Emil, at alle de lækre ting. som han og hans mor har, bliver afhentet, da hun går fallit. Pigen Emma får en
overdreven ødsel konfirmation, men må efterfølgende tage til takke med en dødsyg tur til Sønderjylland, fordi hendes mor er blevet fyret. Og situationen forværres, da Emils mor forsøger selvmord og Emmas forældre skændes så meget, at det ender i skilsmisse. Men heldigvis finder Emil og Emma en vis trøst i hinanden.

FUCKING FATTIG bygger på et ganske velfungerende manuskript af Julie Maj Jakobsen, der samtidig tager et uhyre relevant emne op. Instruktøren Petrea Søe får med bunker af tøj markeret den overflod, der har præget samfundet i for mange år, og brugen af Rasmus Seebach og andre tidstypiske musikindslag virker som raffinerede kommentarer til handlingen.

Anne Gry Henningsen og Mads Riisom investerer både følelser og energi i samtlige roller, så ikke bare unge mennesker bliver berørt af forestillingen. På trods af krisetid må man derfor glæde sig over, at det stadig er muligt at finde en lille juvel som FUCKING FATTIG blandt øjeblikkets teatertilbud.