PARKER

★★★☆☆☆

Taylor Hackford er ikke blot kendt for sit utradionelle ægteskab med Helen Mirren, men også for at være en dygtig instruktør med speciale i musikfilm. Blandt højdepunkterne finder man "The Idolmaker", "Ray" og den Oscar-belønnede dokumentarfilm "When We Were Kings", og selv publikumstræfferne "Officer og Gentleman" og "Hvide nætter" havde sange, der endte med at vinde Oscars.

Nu har Taylor Hackford dog kastet sig over en gedigen kriminalfilm med titel PARKER, som han instrurerer fermt, men ellers ubemærkelsesværdigt. PARKER spilles effektivt af den flotte Jason Statham som en moralsk styret tyv, og Jennifer Lopez agerer på charmerende vis den gæve pige, der falder for ham. En brugt Nick Nolte fylder godt i en birolle, og ellers glæder man sig over Broadway-stjernen Patti Lupone og Bobby Carnivale som henholdsvis sæbeopera-elskende mama og forelsket politimand.

I modsætning til det senere Die Hard-eventyr, så leverer PARKER varen, selvom den unægtelig går for vidt, når den lader den hårdsåret PARKER hænge udover altanen i een arm, mens en anden mand forgæves flår i ham. Da får PARKER et strejf af B-film, som den resten af den knap to timer lange spilletid må kæmpe for at komme af med. Underholdningsværdien kan man dog ikke sætte en finger på, så man bør bestemt ikke udelukke flere PARKER-film.