ALLE FOR TO

★★★☆☆☆

To’ere er ikke nemme, men instruktøren Rasmus Heide og co. slipper nogenlunde hæderligt fra deres andet forsøg på at lave en klassisk dansk komedie. Nu var "Alle for een" jo heller ikke banebrydende filmkunst, og inspirationen til den nye film synes især at være hentet fra "Olsenbanden" og "Klovn".

Rasmus Bjerg har fået den Kjeld-agtige rolle, konstant bekymret for konens reaktion, og Jonatan Spang forlader også fængslet i filmens start i bedste Egon Olsen-stil.Tilbage er der Benny-rollen, som Mick Øgendahl fjoller sig igennem. Han har ikke blot som filmens medforfatter sikret sig selv mest plads i filmen, men har også de bedste fysiske gags, som oftest udføres i lidet påklædt tilstand.

Men trioen når naturligvis ikke Olsenbandens skuespillere til sokkeholderne, og det overlades derfor til veteraner som Kurt Ravn, Rita Angela og Gitte Siem at levere den karakterkomik, som alle gode komedier synes afhængige af.

Både småbørn og pensionister udsættes for trekløverets vulgariteter, men at bankvæsnet også skal ydmyges, forekommer i disse tider ligefrem rimeligt og afspejler ganske præcist folkeånden lige netop nu. Med Kim Bodnia i chefstolen har ikke bare banken men også filmen dog et troværdighedsproblem.

Ligesom i "Klovn" får vi også den groveste visuelle joke til sidst, men helt samme effekt har denne dog ikke. Vi forlader ikke desto mindre biografen med et smil på læben, og det bør vel også være minimumskravet for en komedie?