DEN FIFFIGE LILLE RÆV

★★★★★☆

Den royale opera har fået besøg af DEN FIFFIGE LILLE RÆV, der serveres som en børneforestilling. Det er nu langt fra alle børn, som vil værdsætte oplevelsen umiddelbart, men velstående ambitiøse forældre bør afgjort gøre forsøget med deres småkravl. For DEN FIFFIGE LILLE RÆV lukker os ind i et ganske anderledes univers end rollingerne får serveret i Disney-sjov etc. – såvel musikalsk som billedmæssigt.

Og man kunne da godt ønske sig, at der blev arrangeret flere skoleforestillinger til denne type kultur end til diverse "Far til fire"- og "Min søsters børn"-film. Det kunstneriske niveau ligger nemlig en del over de forstemmende kulturtilbud, man byder børn idag. Selvom Leos Janáceks komposition nok virker fremmedartede for de fleste poder, så er der heldigvis også børn på scenen, hvilket giver mulighed for identifikation.

Især de små lades dog i stikken på scenen sangligt, og når sjældent over rampen rent vokalt. Det gør musikken til gengæld under Thomas Søndergaards ledelse.

Det magiske univers i Franisco Negrins forestilling bliver understreget i Es Devlins formidable levende scenografi, som bør være en velskreven Reumert-kandidat.

De gode forældre gennemgår handlingen med børnene inden forestillingen, så de og vi slipper for at høre forklaringer, mens man oplever. Det er altså ikke nødvendigt at forstå alt i denne verden, bare sanserne udfordres.