JAGTEN

★★★★★☆

Mads Mikkelsen har vel næppe været bedre end i JAGTEN, men også andre skuespillere fortjener opmærksomhed. Susse Wold er sublim som børnehavebestyreren, der virkelig forsøger at træffe de rette valg. Rollen ligger så langt fra hvad vi har set Susse Wold spille, og resultatet understreger hendes format og spændevide som skuespiller, selvom den danske filmbranche har forsømt hende i årtier. Hvis der er nogen rimelighed til, så bør præstationen afstedkomme en Bodil samt en lang række nye udfordringer.

Vinterbergs faste væbner Thomas Bo Larsen har også ære af filmen som vennen, der svigter, da det gælder. Og filmens unge har Vinterberg tryllet med, så Lasse Fogelstrøm og Annika Wedderkopp.

Det kan synes oplagt at sammenligne JAGTEN med Vinterbergs skælsættende film "Festen", hvori en pædofil fader fik en noget hårdhændet behandling af sine omgivelser. Siden er tematikken blevet behandlet oftere end selv de største samfundsproblemer – og ikke kun på film. JAGTEN kan derfor ses som den mere modne Vinterbergs forsøg på at mane til besindighed. Manuskriptet blev da også kåret til årets bedste ved The European Film Award. Så selvom "Festen" stadig må anses som Vinterbergs vigtigste film, kan man i høj grad argumentere for, at JAGTEN er hans hidtil bedste.