A SIMPLE LIFE

★★★★★☆

Den asiatiske instruktør Ann Hui har en bemærkelsesværdig karriere, som vi også herhjemme kunne have behov for at stifte nærmere bekendtskab med. Set i det lys må man hilse Det Danske Filminstituts importinitiativ velkommen, selvom en Ann Hui-kavalkade måske ville have været mere fornuftig.

A SIMPLE LIFE hører dog heldigvis blandt hendes bedste film, og blev da også hædret på Venedig Filmfestivalen sidste år bl.a. med prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Deannie Yip er bestemt også ret skøn som den selvudslettende hushjælp, og får med stor detaljerigdom i kropssproget næsten overbevist os om, at hun er en plejehjemsmoden gammel dame.

Filmen synes at være en hyldest til et menneske, der aldrig sætter sig selv først, og som derved kommer til at stå i kras
kontrast til vor tid. Ann Hui viser udpræget fornemmelse for kvindens univers, og skildrer med lige dele poesi og
sentimentalitet de sidste dage i et stilfærdig heroisk liv.Men man aner også en social kritik, når man ser hvilke forhold, kvinden henvises til på plejehjemmet.

A SIMPLE LIFE forekommer præcis så langsom, som den bør være – sit emne taget i betragtning. Og frem for alt ligeså diskret og fintfølende som sin hovedperson.