ROOM 237

★★★☆☆☆

Rodney Aschers dokumentarfilm er heldigvis ikke en hyldest til “Ondskabens Hotel” (The Shining), et af Stanley Kubrick mindst helstøbte værker. Faktisk erkender flere af de interviewede, at de i lighed med de fleste anmeldere var skuffet over filmen, da de først så den. Men samtidig havde Kubrick plantet så mange historiske hints, som man aldrig får nogle forklaringer på, at værket til stadighed tiltrækker svage sjæle, der søger svar.

Både David Lynch og Lars Von Trier har flittigt benyttet sig af samme form for at pirre tilskuerne, og Lynch blev da også pevet ud i Cannes, da han forsøgte at runde “Twin Peaks” af i “Fire Walk With Me”. For publikum havde allerede lavet deres egen afslutning.

Der er heller ingen grænser hvad de interviewede personer mener, at “Ondskabens hotel” i virkeligeheden handler om. Holocaust, den hvide mands behandling af indianer, undertrykt seksualitet og falsk månelanding…

Tallet i dokumentarfilmens titel henviser til et ikke eksisterende hotelværelse og nummeret på døren skulle være bevis på de fleste teorier om filmen… Med andre ord en film for de indforståede.