HOTEL TRANSYLVANIA – 3D

★★★★☆☆

I den festlige animationskomedie HOTEL TRANSYLVANIA vender man tingene på hovedet. Her holder jagede monstre nemlig til på et hotel af frygt for menneskene. Men en dag ankommer en kæk ung mand ved navn Jonathan til hotellet, og sørme om ikke Draculas datter får et godt øje til ham. For måske er mennesker ikke helt så skrækkelige, som man gik og troede.

Man kan vælge at nyde HOTEL TRANSYLVANIA for sin sympatiske historie med slet skjulte budskaber om integration og medmenneskelighed. Men man kan også bare give sig hen til det overflødighedshorn af detaljer, som filmen også er. Henvisninger til en lang række gyserklassikere vil glæde voksne med sans for genren, mens de små vil elske de skægge figurer og det groteske univers.

3D giver atter engang mulighed for effektfulde flyveturer og lydsiden bruges stilsikkert og stemningsgivende. Eneste minus på lydsiden er Niels Ellegaard, der forbliver mere fjollet end sjov, og ligeledes mangler den momentvise farlighed som Dracula bør have – selv i animeret udgave. Derimod får kvindelige kolleger som Anne Herdorf, Betty Glosted og Daimi Gentle (som indskrumpet hoved!) maksimalt ud af deres småroller.

Så man kan rolig tjekke ind på HOTEL TRANSYLVANIA en kold vinterdag, for her finder man både en lun humor og overraskende meget hjertevarme.