SQUASH

★★★★☆☆

Teater FÅR302 har atter engang en lille perle af en forestilling på programmet. Denne gang Andrew Paynes SQUASH, der i Pernille Sørensens lydhøre instruktion viser sig at være andet og mere end en duel mellem to hankatte. Hun har også fået det bedste frem i sine to flotte mandlige skuespillere, der sjældent har vist så mange farver som her.

Claes K. Bang er lystløgneren Christian, der har for vane at være sine koner utro og bruge sin faste Squash-partner, den
ellers så retskafne Kim (Jens Gotthelf), til at dække over det. Han prøver konstant at lokke Kim i uføre med pigen Charlotte, men Kim elsker sin kone og forsøger at kæmpe imod. Men efterhånden som sexlivet stagnerer og Christians seksuelle udskejelser og fantasier får tag i Kim, forsvinder forsvarsmekanismerne og Kim falder i – med fatale følger for sine omgivelser.

Claes K. Bangs dygtigt humørsvingende charlatan kan man ikke undgå at lade sig besnære af. En naturlig og farlig forfører, der egentlig befinder sig bedst med lidt utroskab på sidelinien, men er han i sidste ende egentlig den mest egoistiske af de to ?

Som skuespiller forekommer Jens Gotthelf på godt og ondt mere teknisk funderet, men en monolog om et af de stadig mere sjældne samlejer med hustruen giver han en stilfærdig melankoli, der går lige i hjertekulen. De to skuespillere fungerer godt sammen på scenen, der udnyttes enkelt men perfekt af scenografen Niels Birk.

SQUASH skal nok få en og anden familiefar til at sidde lidt uroligt, så man fristes til at sige: Se den ikke med din kone!
Eller måske snarere: Se den med din kone, før det er for sent.