KRUMMERNE

★★★★☆☆

På Teater Vestvolden i Hvidovre har man fået den gode ide at lave en sceneudgave af KRUMMERNE, den populære børnebogs-familie, der også på film blev kendt og elsket over hele landet. Man har tilmed allieret sig med filmenes
manuskriptforfatter John Stefan Olsen, som også stod bag filmens iørefaldende titelsang, der gav barnestjernen Laus Høybye et veritabelt pladehit.

De øvrige sange i forestillingen er desværre ikke på det niveau og den musikalske opdatering falder heller ikke helt heldig ud. Men derfor kan man bestemt finde meget at glæde sig over alligevel, for med Jan Hertz som instruktør bliver KRUMMERNE en forestilling med hjertet på rette sted. Johanne Eggerts glimrende scenografi virker desuden som et imødekommende legerum, hvilket forekommer helt ideelt til en børne-forestilling som denne.

Den nye Krumme (Rasmus Bardram Johnbeck) fremstår ikke som en barnestjerne, men snarere som en hel almindelig dreng med en helt almindelig stemme, og i disse børne-MGP og X-faktor-tider kan der være en smuk pointe i det. Mere stjernefrø er der over Rikke Nordentoft i rollen som den pågående Yrsa, mens en effektiv Isa Naja Buhl gør storesøsteren Stine tilpas irriterende. Helt uimodstålig synes Alfred Nordhøj Kann som den lille Grunk, især når han kækt synger sin sukker-sang.

Krumme-familien anno 2012 strutter ellers af sundhed med Ken Vedsegaard som en kalorielet udgave af Krumme-far og den energiske Meike Bahnsen som læseivrig Krumme-mor. Fru Olsen (en spilleglad Anne Karin Broberg) har sågar ambitioner om at viceværten (Torbjørn Hummel) skal på dansk vand, men heldigvis ved Grunk, hvor ølllerne står.

En noget skrøbelig første akt mere end opvejes af en festlig anden akt med en medrivende finale, der sender det nu lalleglade publikum hjem med store smil på læberne.