HESTEHVISKEREN BUCK

★★★☆☆☆

Hovedpersonen i denne dokumentarfilm blev indirekte verdensberømt, da hans livshistorie dannede grundlaget for en populær roman med titlen "Hestehviskeren", der blev filmatiseret med Robert Redford.

Nogen stor kunstnerisk bedrift var hverken film eller roman dog ikke, og dokumentarfilmen om Buck bliver da også hurtigt en noget langstrakt affære. Med mindre man er hestepige!

Buck må bestemt betegnes som et sympatisk bekendtskab, og hans evne til at lægge sin traumatiske barndom bag sig, og måske endda bruge den positivt i sit arbejde med hestene fremstår beundringsværdig. Men såvel filmen som selve rodeokulturen forekommer alligevel så ærke-amerikansk, at det virker meget lidt relevant i forhold til et dansk biografpublikum.

Selvfølgelig bliver man altid forført en lille smule af et lidenskabligt menneske som Buck, men de mange deltajer omkring træningen samt en endeløs række af hestebilleder bliver hurtigt for meget for et bymenneske. At Buck personligt virker som en sej fyr, skal der ikke herske tvivl om!