MACBETH

★★☆☆☆☆

William Shakespeares MACBETH har været en tur i Det
Kongelige Teaters Røde Rum, hvor hans sonetter
gjorde lykke i sidste sæson. Men Shakespeares krigsdrama falder tungt og fladt til jorden i en intetsigende drengerøvs-fortolkning. Vi får de sædvanlige mænd i jakkesæt, lydeffekter a la gyserfilm, kraniet og selvfølgelig rigeligt med blod. Men fænge gør historien kun uhyre sjældent i Rune David Grues bearbejdelse og iscenesættelse.

Nicolai Dahl Hamilton skuffer i titelrollen, han mangler simpelthen formattet. Og Lady Macbeth, en af verdensdramatikkens store kvinderoller, bliver her velnok for første gang nogensinde fremstillet som en paranoid jysk husmor. Den ansvarlige hedder Maria Rossing.

Mikkel Arndt forekommer lige fersk hvadenten han agerer Duncan eller Macduff, hvorimod Thomas Hwan brænder igennem som Banquo, Macduffs søn. Og Johannes Louise Schmidt bekræfter atter sit særegne talent i så forskellige roller som Malcom og Lady Macduff.

Lad os håbe, at blodet snart bliver vasket af vægene på Det Kongelige Teaters scene, så vi igen får lov at opleve hele farveskalen – selv i Det Røde Rum.