THE DEEP BLUE SEA

★★★★☆☆

Terrence Rattigan hører til blandt Englands mest anerkendte dramatikere, selvom han i helt urimelig grad er blevet forsømt af de danske teatre i de senere år. Men i udlandet spiller hovedværker som "After The Dance" og THE DEEP BLUE SEA med stor succes. Desuden har Rattigan-film som "Livets Skole" ("The Browning Version"), "Prinsen og Korpigen" ("The Sleeping Prince") samt ikke mindst "Fra Bord til Bord" ("Seperate Tables") har for længst opnået klassikerstatus.

Også THE DEEP BLUE SEA blev kort efter verdenspremieren filmatiseret og huskes for to fine præstationer af Vivien Leigh og Kenneth Moore. På samme måde er de underspillede indsatser fra Rachel Weisz og Simon Russell Beale (den tidligere Kronborg-Hamlet) helt afgørende for den nye film.

De er ægteparret, der holder af hinanden uden at kende lidenskaben. Indtil den dag hun møder en ung officer, som hun forelsker sig i. Situationen forekommer uløselig, da ægtemanden nægter skilsmisse, og den unge kvinde forsøger at begå selvmord. Hvad der videre sker, skal vi ikke afsløre her, kun berette, at instruktøren Terrence Davies lægger mere vægt på atmosfæren og tidsbilledet end på historien.

Det er dog i de sproglige nuancer, at THE DEEP BLUE SEA har sine allestørste kvalitet, og man må derfor håbe, at filmen om ikke andet fornyer interessen for Terrence Rattigan – det fortjener han.