HEMMELIGHEDEN

★★★★☆☆

Den danske film HEMMELIGHEDEN er en film om tab. Tre søskende mister deres mor, og da pigernes far også er død, frygter børnene at blive skilt fra hinanden. Derfor vælger de at holde moderens død skjult for omverden.

HEMMELIGHEDEN er en børnefilm, der vover noget. Den tvinger sit publikum til at forholde sig til døden, såvel etisk som praktisk – og kan slet ikke undgå at skabe debat i skoleklasserne. Så meget desto tristere er det, at Det Danske Filminstitut helt har svigtet film, som end ikke får officiel dansk biografpremiere, men henvises til nogle få visninger på årets Buster Film Festival. Sidste år fik en anden kvalitetsfilm ("Dreng") heller ikke en oprigtig chance i de danske biografer, så det er på høje tid, at DFI tager hånd om denne mildest talt uheldige udvikling.

HEMMELIGHEDEN kan ikke betegnes som fejlfri, og instruktøren Morten Køhlert kæmper undervejs en del for at gøre historien troværdighed. Men via sine tre unge skuespillere vinder filmen alligevel på point. Bjarne Henriksen, Jon Lange og Claus Riis Østergaard tager sig sikkert af birollerne, og sørme om vi ikke også får selveste Keld Heickat se…som sig selv. Heick synger også på bizar vis en ørehængende kærlighedsduet med titlen "Gyldne Løfter" sammen med den ældeste af døtrene!