DIVA MIN

★★★★☆☆

Jakob Weis følger sin succes med forestillingen "Bang og Betty" på Folketeatret op med skuespillet DIVA MIN. Desværre lever stykket ikke op til forventningerne. Dertil er den ødipus-inspirerede historie om divaen, som under et hotelophold forstyrres af sin håndværker-søn, alt for konstrueret. Teater Vs direktør Pelle Koppel har dog også som instruktør gjort sit til, at forestillingen alligevel er blevet seværdig, og fået det bedste frem i såvel spillere som tekst.

Ligesom "Bang og Betty" gav Ole Lemmeke en pragtrolle som Herman Bang, rummer diva-rollen også visse dramatiske muligheder. Og Karen-Lise Mynster synes at gribe dem alle som den fordrukne egocentriske primadonna. Her er en kvindeskikkelse med stor stemmepragt og stil, men også med rå humor og vulgaritet.

Det kræver sin mand at stå imod denne vidunderlige furie, men Jens Frederik Sætter-Lassen bekræfter sit talent som den hemmelighedsfulde håndværker på trods af, at manuskriptet svigter karakteren til sidst. Og måske også publikum?