MOON RIDER

★★★☆☆☆

Cykelsporten har aldrig rigtig genvundet den folkelige respekt efter ikonerne Bjarne Riis’ og Jørgen Leths moralske derutter. Men derfor kan man godt finde en del at glæde sig over i Daniel Denciks portræt af den unge cykelrytter Rasmus Quaade.

Ca. 80 procent af filmen udspiller sig med en mand på en cykel i centrum – hvilket synes mere end i overkanten for en fodgænger. Også selvom Quaades næsten dyriske tilgangsvinkel til sin sport fascinerer. Dencik burde have strammet op på sit billedmateriale og begrænset sig til en film på ca. en time.

Historien om den ensomme jæger på cyklen, der trods personlige kampe og nederlag alligevel ender med både pige og medalje, er dog grundlæggende godt stof, og Quaade forstår at sætte ord på sine til tider traumatiske og livstruende oplevelser. Men en tilsyneladende endeløs billedstrøm af en mand på en cykel forhindrer MOON RIDER i at blive en virkelig medrivende dokumentarfilm. Med mindre man synes, at TV-dækningen af Tour de France hører blandt årets kulturmæssige højdepunkter…