THE EXPENDABLES 2

★★★☆☆☆

Med en rolleliste, der byder på flere filmiske dinosaurer end “Jurassic Park”, kan heller ikke THE EXPENDABLES 2 undgå at blive en publikumsucces.

Tænderne er tilmed blive nylakerede og især Sylvester Stallone gør en imposant figur, men han står også som medforfatter til manuskriptet, og kender unægteligt en del til selviscenesættelse, selvom den anonyme Simon West officielt står som instruktør denne gang. Jean-Claude Van Damme synes at være den ideele rival for Stallone, hvorimod Chuck Norris forekommer at være en skygge af sig selv. Bruce Willis såkaldte humor er stivnet med årene, og helt igennem rædsom fremstår Arnold Schwartzenegger, så man spekulerer på, om han trods alt ikke gjorde mindre skade som guvernør i Californien.

THE EXPENDABLES 2 må lige som forgængeren betegnes som robust action underholdning af den mindre raffinerede slags. Men omvendt kan man ikke lade være med at trække på smilet over de gamle cirkusheste, som ikke kan dy sig for endnu en tur i managen, selvom sidste salgsdag for længst er overskredet. Og det er næppe tilfældigt, at filmens eneste virkelig hunk (den unge talentfulde Liam Hemsworth) hurtigt bliver aflivet, mens det gamle guld får lov til at glimre til slut. Det er der i grunden også noget smukt over.