TAKE THIS WALTZ

★★★☆☆☆

Sarah Polley skrev og instruerede den ret vidunderlige alderdomsfilm "Away From Her" med veteranen Julie Christie som omdrejningspunkt. Denne gang har Polley bygget historien op omkring Michelle Williams, der med Oscar-nominerede præstationer i "Brokeback Mountain", "Blue Valentine" og senest "My Week With Marilyn" har placeret sig solidt som sin generations førende amerikanske skuespillerinde.

Vi møder dagdrømmeren Margot, der lever en tryg men også kedsommelig tilværelse sammen med sin infantile mand. Lige indtil hun fascineres af manden overfor, der nok har flere strenge at spille på – åndeligt såvel som seksuelt – men selv for nyforelskede bliver det hverdag igen.

TAKE THIS WALTZ adskiller sig heldigvis fra de fleste andre nutidige kærlighedsfilm ved ikke at lade kvindes lykke være defineret af hvilken mand hun får. Tværtimod beder filmen os lære at leve med et følelsesmæssige tomrum selv i et såkaldt lykkeligt parforhold.

Michelle Williams bærer filmen smukt et langt stykke af vejen, men det er som om, at Sarah Polley i for høj grad har forelsket sig i hende, og manuskriptet kunne afgjort være strammet op. Den irriterende Seth Rogen må dog betegnes som filmens største problem, hans overdrevne nuttede spillestil gør det utroværdigt, at en begavet kvinde som Margot skulle falde for dette bløddyr af en mand.

TAKE THIS WALTZ hører blandt de mere begavede filmromancer i denne sæson, men vellykket kan man på den anden side ikke kalde den.