AVALON

★★★★★☆

Også Barry Levinson har lavet en glimrende film under denne titel, men denne gang er vi i Sverige, hvor vi møder en flosset mand på randen af nervøst sammenbrud. Han har i årrække formået at leve det søde liv – på kant med loven ganske vist – men han har dog holdt sig flydende. Indtil de økonomiske problemer i forbindelse med etableringen af natklubben AVALON eksploderer samtidig med et hændeligt uheld, der koster en illegal arbejdsmand livet. Så bryder helvede for alvor løs, og vi havner i et næsten abstrakt Dommedag Nu’sk inferno.

Johannes Brost er som den forpinte levemand Janne et rystende bekendtskab, og Léonore Ekstrand spiller eminent som den ulideligt forkælede og forbitrede Jackie, hvis egocentriske adfærd forekommer direkte livstruende for Janne.

AVALON spider nådesløst den selvfede generation, der har levet et liv i overflod uden tanke på omkostningerne for andre mennesker. Instruktøren og manuskriptforfatteren Axel Petersen har tydeligvis viljen til og talentet for dybdepsykologi og tragiske menneskeskæbner, så man bærer over med et par uklarheder i handlingen.