PROMETHEUS

★★★★★☆

Ridley Scott vil gerne være vor tids svar på David Lean, men
selvom vingefanget synes stort, så er hans film rent åndeligt
mere på niveau med Cecil B. Demille.

PROMETHEUS kan på mange måder ses som en typisk Ridley Scott-film og rummer genkendelige elementer fra hans øvrige produktioner som f.eks. fremmede skabninger, der tager bo i menneskekroppe (Alien – den 8ende passager).

Igen nydefinerer Ridley Scott det tekniske niveau i Hollywood, som han gjorde det med "Gladiator" og det forekommer ligeledes svært at sætte en finger på andet end Guy Pearces sminke.

Noomi Rapace fremstår overraskende ordinær i hovedrollen, men kors hvor hun knokler. Charlize Theron har ikke meget andet at gøre end at se cool ud, og det gør hun sådan set udmærket. Bedst er dog Michael Fassbender som robot med forkærlighed for David Leans klassiker "Lawrence of Arabia". Fassbenders komplekse figur har da også en vis fysisk lighed med Peter O’Tooles` Lawrence inkl. en sexuel tvetydighed, der gør ham til et glimrende argument for brug af ny teknologi.

Visuel er filmen i top – ikke mindst i den naturskønne
åbningssekvens, og effekter af enhver art giver klart baghjul
til den overvurderede "The Avengers". Der lægges klart op til
en to’er, men PROMETHEUS kan sagtens stå på egne ben.

Det er dog på både godt og ondt et køligt værk Scott har
begået, og PROMETHEUS undgår ikke at kede enkelte steder. Helt så helstøbt som "The Gladiator" kan man derfor ikke betragte den, men alligevel må PROMETHEUS regnes blandt Scotts mere begavede film.