LAKSEFISKERI I YEMEN

★★★★★☆

Ewan McGregor hører blandt de mest sympatiske filmstjerner i øjeblikket, og man tilbringer gerne to timer i hans selskab.
Når han så tilmed har den talentfulde Emily Blunt med på slæb samt vidunderlige Kristin Scott Thomas kan det ikke gå helt galt.

Svenske Lasse Hallström har efterhånden også gjorde det
til sit særkende at instruere begavede feel-good film, og
LAKSEFISKERI I YEMEN føjer sig ubesværet til rækken, der
omfatter titler som "Hva så, Gilbert Grape?", "Chocolat" og
"Æblemostreglementet".

Lidt mere tyngde kunne have klædt filmen, men Kristin Scott
Thomas sørger med vanlig sikkerhed og sylespids replik for at sentimentaliteten aldrig tar overhånd. Man bemærker også den karismatiske Amr Waked som den flotte og snu sheik.

Selvom historien forekommer vanvittig, så er den næppe helt så usandsynlig, som man måske i første omgang kunne tro. Når man tænker på hvilke groteske projekter de danske regeringer i de seneste årtier har sat i gang i udlandet, så synes filmen pludselig dybt realistisk. Hvorfor skulle man ikke kunne fange britiske laks i Yemen ???

Teknisk set fungerer filmen også upåklagelig. Ikke underligt
at Hallström har flere Oscar-nomineringer i kufferten, for han
formår at styre hele Hollywood-maskineriet, samtidig med at
han er en ypperlig personinstruktør.

Hverken McGregor eller Blunt vinder priser for deres indsatser her, men de har til gengæld begge den afslappede naturlighed, som genren kræver. Og så klær de hinanden. Trods deres forskelligheder tror vi på dem som par, hvilket måske er det allervigtigste. Så man kan med sindsro købe billet til LAKSEFISKERI I YEMEN – også til en potentiel kæreste.