BATMAN LIVE

★★★★★☆

Turneforestillinger kan fra tid til anden godt være en lidt tam affære, fordi man tit er nødt til at begrænse scenografien af praktiske årsager, så forestillingen passer ind i diverse teatersale landet over. Men der er ikke sparet på hverken udstyr eller effekter i den BATMAN, som netop er blevet præsenteret i Forum.

Allerede ved ankomsten mødes man af en fantasifuld genskabelse af Gotham City og da først forestillingen går igang, tages en storskærm raffineret i brug, så man til tider føles sig som midt i et computerspil.

Scenen befolkes af et væld af akrobater og andre artister i festlige kostumer, mens historien om Batman, Robin, Catwoman og alle de andre berettes. Skuespillerne taler engelsk, men en dansk fortæller og en række dansksprogede tegneseriebobler sørger for at de større børn godt kan følge med og for de lidt mindre er der høretelefoner.

Vi får både eksplosioner, nærkampe, flyveture, batmobil og luftballon, inden freden er genskabt. For det et som udstyrsstykke og ikke som psykologisk spændende dramatik denne forestilling kan noget særligt. Men det lod heldigvis også til at være hvad publikum havde håbet på.