Månedens bog:

★★★★★

SVEND BORBERG

AABENBARINGENS STED

Teaterkritik i udvalg ved Per Lykke

Forlag: Multivers

Svend Borberg var så ubetinget et af de mest markante navne indenfor den danske teaterkritik. Hans kontrovercielle skæbne – han blev i en årrække mistænkt for at være nazisympatisør – har dog til dels skygget for hans position, men det råder bogen AABENBARINGENS STED nu bod på.

I AABENBARINGENS STED har cand. mag. Per Lykke med fornem sans for kvalitet og relevans samlet en lang række af Borbergs betydeligste anmeldelser, der ikke blot dokumentere Borbergs enestående evner som kulturformidler, men som samtidig vækker hel epoke i den danske teaterhistorie til live.

Hvadenten Svend Borberg rakker ned på en kongelig
festforestilling eller begejstres over Gengangere på Betty
Nansen Teatret, så er hans anmeldelser en fornøjelse at læse. Borberg fornyede teaterkritikken ved at være blandt de første, der formidlede hele teateroplevelsen inkl. scenografi, lys etc. Man er simpelthen til stede i teatersalen, mens man læser en Borberg-anmeldelse.

AABENBARINGENS STED rummer udover 80 anmeldelser fra perioden 1924-44 en god introduktion til Svend Borbergs liv og karriere samt et fint register over de mange kendte (og glemte) navne, han omtaler i anmeldelserne, hvilket gør bogen ekstra brugbar. Ja, man fristes helt til at tro, at selv en skarp kritiker som Borberg ville have givet den en god anmeldelse.