STUPID MAN

★★★★★☆

Man behøver bestemt ikke være Thomas Helmig-fan for at få udbytte af teaterkoncerten STUPID MAN, der gæstespiller på Bellevue Teatret efter at have opnået pæn succes i Holstebro.

Kenneth Kreutzman har kreeret et visuelt flot og originalt univers med stærkt homoerotiske undertoner, hvor flotte mænd i stramt undertøj tumler rundt som de dumme forelskede mænd, mange af Helmigs sange handler om.

Musikken hamrer derud i mange stilartet, hvilket netop understreger sangenes bæredygtighed, og giver et helt nyt perspektiv selv til de sange man kender til bevidstløshed.
Og på scenen nyder man ikke blot en attraktiv gruppe mænds fysiske færdigheder, men i mindst ligeså høj grad deres stemmepragt.

I centrum står den smånuttede Grand Prix-stjernen Bryan Rice, selvom titelnummeret er lagt i hænderne på Jimmy Jørgensen, der næsten må betegnes som obligatorisk medvirken i diverse teaterkoncerter. Han leverer da også sikkert en velfungerende desperat udgave af det populære hit. Mest imponerende rent vokalt forekom Henrik Launbjerg at være, mens Thor Frederiksen gjorde det glimrende på dansegulvet. Også en næsten ukendelig Patrick Spiegelberg får vist, at der trods alt er liv – og talent – efter at have medvirket i diverse former for reality-tv.

Sammen med en inspireret instruktør får det sympatiske hold sparket Helmigs sange ind i endnu et nyt årti, og der er næppe tvivl om, at STUPID MAN nok skal begejstre såvel unge som ældre i den kommende tid.