WORTH

★★★★☆☆

Sara Colangelos WORTH er langt fra den første film om 9/11 tragedien i New York, men den hører blandt de mest sobre. Filmen svælger nemlig ikke i rædselsvækkende scener fra gerningsstedet, men beskræftiger sig derimod med de efterladte med udgangspunkt i en virkelig historie.

Michael Keaton, der selv står anført som producent på filmen, agerer adkokaten Kenneth Feinberg, der får til opgave at vurdere, hvor meget ofrene for terrorangrebet på World Trade Center har ret til af få i erstatning? De stakkels mennesker bliver mødt med bureaukrati og skemaer, når det de allermest har brug for er empati – eller blot at nogen lytter.

Vendepunktet indtræffer også først, da advokaten begynder at lytte til sin værste kritiker, Charles Wolf (glimrende fremstillet af Stanley Tucci, der også imponerede i "Supernova" overfor Colin Firth).

Laura Benanti (Tony-belønnet for sin rolle som Gypsy Rose Lee i musicalen "Gypsy") tegner et smukt portræt af en af de omkomne brandmænds enker, der får sig en slem overraskelse, da en anden mor gør krav på en del af erstatningen efter hendes mand.

WORTH er ikke den definitive film om 9/11 – den har vi stadig til gode – men er sevædig og lødig i forhold til sit emne. Om den så samtidig hvidvasker den statsmagt, der søger at kompensere de efterladte for deres tab med et her-og-nu beløb, som kan være meget mindre end det, som de efterladte ville få i forbindelse med en retssag, må andre afgøre.