ARGUMENTER IMOD KVINDER

★★★★☆☆

Det er ironisk nok næppe de litterære kvaliteter i Birgitte Possings bog af samme navn, man først får øje på i forestillingen ARGUMENTER IMOD KVINDER. Derimod har forestillingen et veloplagt fysisk sprog, der tager udgangspunkt i Thomas Markmanns dynamiske manuskript – iscenesat med skøn energi og en vis dristighed af Thomas Hwan.

Allerede fra start engageres publikum i forestillingen, og tager del i sceneopstillingen. Senere udnævnes en bestyrelse bestående af mænd – og en enkelt kvinde, så man ikke kan beskyldes for at være sexistisk. Rengøringsgruppen består dog primært af kvinder.

Joen Højerslev får rigtig lov til at slå sig løs som selvfed han – med Camilla Bendix og Mathilde Lundberg som tilbedende kvinder – så vidt muligt. Et kosteligt morsomt trekløver, der tilsyneladende uden filter kaster sig ud i den sceniske kønskamp til stor fryd for publikum. Her er ingen berøringsangst, når man er iført kønsneutrale masker og ens hudfarvede kostumer. Men måske er der alligevel en lille forskel, der har en til tider uheldig tendens til at vokse sig stor?

Forestillingen er en co-produktion mellm BaggårdTeatret og Teater V, og efter premieren i Svendborg er den nu kommet til Valby, hvor den nok skal gøre lykke. ARGUMENTER IMOD KVINDER spiller dog kun i en begrænset periode, så skynd jer, hvis i trænger til nogle gode grin.

(Michael Søby)