CONTRABAND

★★★☆☆☆

Mark Wahlberg må siges at have forvaltet sin karriere klogt. Fra undertøjsmodel til Oscar-nomineret skuespiller og producent. Hans seneste film CONTRABAND forekommer dog primært lavet udfra kommercielle ambitioner, men det er bestemt også legitimt. Især når filmen både billed- og klippemæssigt ligger over den gennemsnitlige standart i Hollywood.

Som skuespiller var Wahlberg bedst i sin birolle i Scorseses ellers noget overvurdere "The Departed". Han bliver gang på gang udspillet, når han påtager sig en hovedrolle. I gennembrudsfilmen "Boogie Nights" stjal Burt Reynolds opmærksomheden, og i "The Fighter" løb Christian Bale med anmeldelserne. Denne gang er det den ellers kedsommelige Giovanni Ribisi, der overrasker med betydelig gennemslagskraft i en skurkerolle. Kate Beckinsale forbliver dog rent blikfang, og det skal der jo nok være nogen, der synes er nok.

Smuglerhistorien vil ikke rigtig fænge, og man tar sig selv i at tælle Maersk containers undervejs. Men efter 110 minutter kommer vi dog i mål, og er man ikke ovenud begejstret, så føler man sig trods alt ikke skuffet. CONTRABAND fremstår som den type film man vælger til sidst, når man lige mangler een DVD for at udnytte et tilbud hos Blockbuster Video.