FORTIDENS SKYGGE

★★★☆☆☆

Birger Larsen havde en væsentlig del af æren for TV-serien "Forbrydelsen" og nu har han kastet sig over filmatiseringen af Elsebeth Egholms FORTIDENS SKYGGE. Resultatet er blevet en ganske effektiv dansk krimi – mindre voldelig end "Hamilton", men uden de store overraskelser.

Jakob Cedergren og Laura Bach illuderer en cool duo på opklaringsarbejde i forbindelse med nogle mystiske mord. Iben Dorner tilfører filmen både varme og naturlig i rollen som den kærlige hustru, der pludselig indblandes i historien. Sangeren og komikeren Simon Kvamm må man lige vende sig til, men efterhånden accepterer man ham i en skurkerolle. Desuden byder filmen på gode roller til de efterhånden faste navne som Lars Mikkelsen og Lars Ranthe.

FORTIDENS SKYGGE kan godt blive en pæn publikumsucces hvis ikke publikum er kørt træt i genren eller forventer flere filmiske overraskelser. Bogens popularitet skal jo nok hjælpe, men nogen "Mænd der hader kvinder" bør man ikke forventet, dertil fremstår filmen simpelthen for uinspireret.