DETTE BURDE SKRIVES I NUTID

★★★★☆☆

Helle Helles laurbær-belønnede roman har allerede fundet vej til en teaterscene på Mungo Park i Allerød. Martin Lyngbo er sluppet fint fra sin præcise dramatisering, men at projektet kan betegnes som vellykket skyldes især hans lydhøre og meddigtende iscenesættelse. Lyngbo må regnes blandt landets bedste teaterinstruktører i øjeblikket og selvom forestillingen ikke når samme kunstneriske niveau som ”Forførerens dagbog”, så er vi godt underholdt hele vejen.

Der er tydeligvis arbejdet ihærdigt med dialekterne, og selvom skuespillerne ikke alle når helt i mål på den front, så accepterer man figurerne som forestillingen skrider frem. Jonas Munch Hansen understreger sin stilfærdige musikalitet og Marie Bach Hansen slår sit navn fast som et af dansk teaters mest lovende nye navne i denne sæson. Kasper Leisner bliver bare bedre og bedre jo længere væk fra Othello han bevæger sig, og svinger sikkert og vittigt fra karakter til karakter. Og atter engang fremstår Christine Albæk Børge som en af dansk teaters fineste yngre karakterskuespillerinder.

Vi er med andre ord i godt selskab, og man skal ikke blive forbavset hvis flere faktisk foretrækker teaterudgaven frem for bogen. Men Helle Helle bør under alle omstændigheder være glad for denne dramatisering, som i sidste ende øger lysten til osse at læse hendes bøger.