THIS MEANS WAR

★★★☆☆☆

Reese Witherspoon er rigtig kommet videre som skuespiller, siden hun vandt en noget ufortjent Oscar for "Walk the Line". THIS MEANS WAR af instruktøren McG (!) giver hende i det mindste lejlighed til at lufte det velkendte komiske talent, og hun får træfsikker hjælp af manuskriptforfatterne Simon Kinberg og Timothy Dowling, hvis force er rappe replikker fremfor troværdig handling.

Det er dog filmens yderst attraktive mandlige skuespillerduo, der løber med opmærksomheden i rollerne som de to CIA-agenter, der forelsker sig i den samme pige, men beslutter sig for ikke at ødelægge deres venskab pga det, men bare lade den bedste mand vinde.

Det kan virkelig være svært at vælge mellem Chris Pine og Tom Hardy. Den høje flotte Pine åbenbarer en hidtil uset selvironi, som er særdeles klædelig. Og Tom Hardy, som vi sidst har set i "Dame, Konge, Es, Spion", og som bare bliver bedre og bedre for hver film, har den helt rigtige gavflabsattitude som Pines rival. Derfor forekommer slutningen også lige lovlig konform, når resten af filmen faktisk har haft lidt kant i forhold til de sædvanlige stereotyper i Hollywood-komedier.

På birollefronten byder THIS MEANS WAR på et dejligt gensyn med gamle Rosemary Harris, som aldrende TV-seere husker fra "Holocaust", men som også fortjener at blive husket for sin Oscar-nominerede rolle i Miranda Richardson-filmen "Tom and Viv".

THIS MEANS WAR foregiver ikke at være stor filmkunst, men fungerer som skæg underholdning det meste af vejen. Det nydelige trekløver forstår i al fald at få replikkerne til at flyve, så man føler sig i godt selskab.