THE WOMAN IN BLACK

★★★★☆☆

Hvor går man hen efter Harry Potter? Det må være svært af være Daniel Radcliffe og som ung skuespiller i den grad blive identificeret med en rolle. For han kan jo ikke spille Harry Potter resten af livet! Men selvom man stadig ikke er overbevist om, at Daniel Radcliffes talent holder til en lang skuespillerkarriere, må man give ham point for at gøre det rigtige. Først påtager han sig en kontroverciel teaterrolle i HESTEGUDEN, hvor han skal smide tøjet, og nu har han påtaget sig en overraskende moden rollen som forpint enkemand i uhyggelige omgivelser.

THE WOMAN IN BLACK har været en langvarig teatersucces og Susan Hills romanforlæg har også tidligere dannet grundlag for en TV-film. Men med Radcliffe i front har denne psykologiske gyser fået en flot og velproduceret filmversion rig på atmosfære, udsøgte billeder og stilsikker periodeskildring med sans for både dekorationer og kostumer. Daniel Radcliffe er slet ikke dårlig som den unge advokat, der må efterlade sin treårige søn for at rejse til en fjernliggende landsby, hvor en afdød sortklædt kvinde tilsyneladende hærger.

Rollelisten omfatter også den dæmoniske Ciarán White, og som hans mentalt ustabile hustru ses den vidunderlige Janet McTeer ("Tumbleweeds"), der netop har modtaget en Oscar-nominering for Glenn Close-filmen "Albert Nobbs".

THE WOMAN IN BLACK er i instruktøren James Watkins’ hænder blevet et solidt klassisk gys – og betydelig bedre skruet sammen end de fleste film i denne genre.