ANOTHER HAPPY DAY

★★★★☆☆

Bag titlen ANOTHER HAPPY DAY gemmer der sig en drama-komedie i stil med "Once Around" og "Parenthood", hvor en stor familie samles omkring en konkret begivenhed, som skaber ballade inden alles forenes lykkelig.

ANOTHER HAPPY DAY virker dog mere bitter end de fleste af slagsen, og de sjove bemærkning sidder fast i halsen, da de bunder i smerte. ANOTHER HAPPY DAY er derfor ikke nogen opløftende film, men den er ganske oprigtig i sit portræt af en moderne families frustrationer, og særdeles velspillet. Ellen Barkin og Demi Moore er gode som rivalinderne, og Ellen Burstyn viser elegant, at moderens kulde overfor datteren bunder i en stor personlig angst. Der er desuden rørende gensyn med gamle George Kennedy ("Cool Hand Luke") og Diana Scarwid ("Mommie Dearest").

Det er dog Ezra Miller – som rapkæftet problembarn med narkotrang – at interessen samler sig om. Et godt bud på årets fund, for han skulle være mindst lige så glimrende overfor Tilda Swinton i en af forårets mest ventede film, "We Need To Talk About Kevin".

Men skal ikke forvente nogen forløsning i ANOTHER HAPPY DAY, men kan man tåle mosten, bliver der sagt en del ubehagelige sandheder, som man måske kan gøre brug af. Filmen er da også skrevet og instrueret af Sam Levinson, søn af den Oscar-belønnede manuskriptforfatter og instruktør Barry Levinson (Rain Man).