SAVNER DIG ALLEREDE

★★★☆☆☆

Der er lavet mange fine film om kvindevenskaber, tænk bare på Fred Zinnemanns "Julia" med Jane Fonda og Vanessa Redgrave. SAVNER DIG ALLEREDE har bestemt også kvaliteter, men drunker desværre lødigheden i skamløs sentimentalitet.

Ærgreligt, for SAVNER DIG ALLEREDE har gode iagttagelser omkring den kræftsygdom som Toni Collettes karakter Milly lider af, mens Drew Barrymores Jess og dennes kamp for at få børn behandles mere overfladisk. Det kan dog hænge sammen med, at Toni Collette er en betydelige bedre skuespiller end den forvoksede barnestjerner Drew Barrymore.

Derfor forekommer det også ganske rimeligt, at der er Collette, der bliver belønnet med de mest attraktive mandlige partnere inkl. en ganske velspillende Dominic Cooper. Filmens bedste præstation leveres dog af den tilsyneladende tidløse Jacqueline Bisset, der med elegance og en god portionselvironi spiller Millys mor, en TV-skuespillerinde med et tvivlsomt ry.

Instruktøren Cathrine Hardwicke gør på den ene side Jess lidt for sød og smilende, og på den anden side Milly til klodens mest ubehagelige kræftpatient. Derved tipper filmens balance, og vi forstår egentlig ikke, hvorfor de alle vil savner en så sindsyg egocentrisk kvinde som Milly.