RENT MEL I POSEN?

★★★☆☆☆

Ingen tvivl om at Comedie Teatrets turné-forestillinger dækker et behov for mere klassisk morskabsteater i Danmark. På scenen – p.t. Kastrup Bio – får vi en række garvede komedieskuespillere samt et par unge talenter. Teksten har under originaltitlen "Duck House" opnået en nominering til Englands førende teaterpris (The Olivier Award – opkaldt efter Laurence Olivier) som årets bedste komedie. Så vidt så godt.

Den alsidige instruktør Anders Lundorph har dog for en gang skyld svært ved at få tempoet i vejret, men vi har bestemt ikke problemer med at relatere til historien, der omhandler en ledende politiker, der har rod i billagene, hvilket truer med at koste ham en stor post. Slutningen kender vi desværre kun alt for godt, men vi morer os heldigvis undervejs.

Thomas Mørk knokler energisk i hovedrollen og Jeanne Boel forsøger på bedste vis at følge trop. Men første akt tilhører dog Lisbeth Gajhede, der med grotesk lune tegner et festligt portræt af en fremmedfjendsk indvandrer. Efter pausen, hvor forestillingen næsten får farcepræg, folder især Karsten Jansfort sit fine komiske talent ud – tilsat lidt sur fløde.

Hvorfor forestillingen absolut skal foregår i en af sæsonens grimmeste scenografier, bliver aldrig helt klart, men man kan ikke fratage teksten dens relevans på disse bredegrader, så RENT MEL I POSEN? når alligevel i mål.