PAN – 3D

★★★☆☆☆

Drengefilmen PAN er en frustrerende oplevelse at se. For på sin vis er den ret velproduceret med spektakulære visuelle effekter, velspillende unge skuespillere i front, og en attraktiv række af stjernenavne til at kaste ekstra glans over løjerne. Men manuskriptet og instruktionen forekommer alligvel forfejlet.

Åbningsscenen synes stjålet fra Charles Dickens’ "Oliver Twist", men her præstenteres vi for direkte sadistiske nonner, der leder tankerne hen på voksenfilmen "Magdalena-Søstrene" og som vil skræmme livet af enhver mindreårig med forkærlighed for "The Sound of Music".

Det tilsyneladende realistiske univers punkteres for alvor, da vi introduceres til et flyvende sørøverskib. En herlig krukket Hugh Jackman står i spidsen for banditterne og får lejlighed til at lufte den imponerende sangstemme, som primært teatergængere og TV-seere med interesse for prisuddelingen vil være fortrolige med.

Smækre Garreth Hedlund pynter på enhver rolleliste, hvorimod Rooney Mara forekommer sært malplaceret, og vi havde gerne undværet den kvieøjede Amanda Seyfried, der i mere end en forstand får os til at tænke "mamma mia"!
Joe Wright, der ellers har markeret sig med flotte Keira Knightley-film som "Soning" og "Anna Karenina", får ikke blandingen af nyt og gammelt til at fungere optimalt, og vi tror aldrig rigtig på denne forhistorie til Pan Peter-eventyret.

Ærgeligt at man ikke har været i stand til at udvikle en historie, der i højere grad knytter sig til Peter Pan-legenden, for denne PAN synes kun at være en lækkert indpakket kommerciel fidus.