THE GIFT

★★★

Joel Edgerton får sig en lovende instruktørdebut med THE GIFT, en af årets mest stilsikre gysere. Han har selv skrevet manuskriptet og spiller en vigtig som den klamme Gordon, der en dag møder en gammel skolekammerat og dennes kone. Man bliver dog hurtigt træt af den pågående Gordon, som ikke sådan lige er til at blive af med, og parforholdet kommer samtidig under pres.

Joel Edgerton har i højere grad ladet sig inspireret af Alfred Hitchcocks klassiske gys end nutidens platte splatterfilm, og på trods af en lidt skuffende slutning, føler man sig rimeligt godt underholdt. Strukturen forekommer ganske enkel, men historien rummer heldigvis flere hemmeligheder end man umiddelbart skulle tro.

Desuden forkæles vi med tre skuespillerpræstationer, der klart rager over gennemsnittet inden for denne genre. Komikeren Jason Bateman er endelig sluppet af med sin tømmermænd, så han kan håndtere en mere dramatiske opgave, og Edgerton selv får nakkehårerne til at rejse sig ved sin blotte tilstedeværelse. Bedst er dog – igen – Rebecca Hall ("The Town") som den nervesvækkede hustru, der langsomt nedbrydes af de stadig mere uhyggelige hændelser.

THE GIFT er ingen stor film, men den fungerer et langt stykke af vejen som en effektiv uhyggespræder.