DEN FRANSKE FORBINDELSE

★★★★☆☆

“The French Connection” er titlen på William Friedkins Oscar-belønnede 70er-film, der bl.a. fokuserer på narkosmugling fra Marseille. Instruktøren Cédric Jimenez anskuer problemet fra en fransk synsvinkel i en ny velproduceret kriminalfilm med titlen DEN FRANSKE FORBINDELSE (“La French”), og selvom vi må undvære den legendariske biljagt og Gene Hackman, så fremstår DEN FRANSKE FORBINDELSE som en mere kompleks film.

Jean Dujardin (Oscar-vinderen “The Artist”) tegner et respektindgydende portræt af en pågående dommer, der nægter at acceptere tingenes tilstand og presser på for at få de ansvarlige narkoforbrydere arresteret. Gilles Lellouche er bestemt også udmærket som en af de narkobosser, der snart mærker konsekvenserne af dommerens indflydelse.

Benoit Magimel yder en interessant indsats som lurvet gangster, og man bemærker desuden Guillaume Gouix og Bruno Todseschini i markante biroller.

Man skal ikke vente helt det samme romantiserende syn på Marseille, som i Jacques Derays “Borsalino” med Alain Delon og Jean-Paul Belmondo. Til gengæld får man en effektiv, velspillet og lidt for lang spillefilm med et bedre manuskript.