NO ESCAPE

★★★☆☆☆

Efter at være gået fallit med sit eget firma har Jack Dwyer (Owen Wilson) taget familien med til Sri Lanka for istedet at arbejde for et stor vandforsyningsfirma. En ikke helt heldig beslutning, da landet premiereminister netop er blevet myrdet, hvorefter fremmedfjendtlige rebeller har overtaget ledelse af landet. Det betyder massehenrettelser på byens internationale hoteller, så det kan nok være, at Jack og hans lille familie får travlt med at komme væk. Men hvad gør man, når selv den amerikanske ambassade er blevet angrebet og det amerikanske firma, man arbejder for, i virkeligheden står med en del af ansvaret for opstandelsen?

Instruktøren John Erick Dowdle har skabt et ubehageligt nervepirrende flugtdrama uden åndehuller, og dem savner man faktisk. Pierre Brosnan lyser op som farverig lokaltkendt alkoholiker, men rollen virker underligt underudviklet.

Jack Dwyers småpiger udsættes for en del i løbet af filmen, og man føler sig ikke ganske overbevist om, at alle etiske regler er blevet overholdt under indspilningerne. I hvert fald fremstår de ofte grædende eller snøftende, og man tillader sig at tvivle på, at optagelserne har var en udelt fornøjelse. Det er filmen på den anden side heller ikke.