MIRAKLERNE

★★★★★☆

Søstrene Alba og Alice Rohrwacher hører blandt de hotteste navne i Italien lige nu. I 2014 vandt Alba prisen som bedste skuespillerinde på Venedig Film Festivalen for rollen som sindslidende mor i "Hungry Hearts", og samme år modtog Alice den store jurypris i Cannes for sin instruktion af MIRAKLERNE ("Le Meraviglie").

Den delvist selvbiografiske film omhandler barndommen i en øde og fattig italiensk provins. Den noget vrisne fader ernærer sig som biavler, og moderen (sensitivt spillet af Alba Rohrwacher) har nok at se til med fire børn inklusive den 12-årige Gelsomina.

Alice Rohrwacher skildrer med stor følsomhed og visuel sanselighed barndommens lukkede verden, der pludselig eksplodere, da et TV-hold komme på besøg, og sætter gang i drømmene om et helt andet liv.

Monica Bellucci gør et smukt comeback som den for en lille pige magiske TV-værtinde, der synes at komme fra en hel anden verden. En forførende fe, der på sekunder kan forandre pigens tilværelse, hvis miraklet indfinder sig.

MIRAKLERNE fremstår som en fortryllende film om illusionernes magi og magt. Men bag solskinsbillederne gemmer der sig en grum historie om social ulighed og et forsømt stykke Italien.