GILLELEJE-REVYEN 2015

★★★★☆☆

Finder man nogen smukkere udsigt i revy-Danmark end den som Fyrkroen i Gilleleje kan byde på? Næppe. Her kan man desuden nyde en fortræffelig frokostbuffet (eller middag) forud for en fræk og festlig Gilleleje-revy.

Ulla Jessen fører an med bramfri humor og festlige parykker. Som aldrende Playboy-bunny får hun ikke blot englene til at synge, men også bjællerne til at klinge i en grad, så lattertårerne triller. Hendes herligt uforskammede parodier på tidens popsangerinder som Medina og Marie Key går også rent ind og garantere at også de yngre publikummer har noget at grine af.

Også Jesper Søgaard er i hopla, hvad enten han agerer svensk politibetjent, danse i uhyre stramtsiddende bukser eller synger overbevisende som Tom Jones eller John Mogensen.

Per Dahl synes ligefrem kær – både som hjemme-Verner og som Dronning Margrethe. I den overdådige musikalske afslutning leverer han desuden træfsikre udgaver af evergreens som "Ta’ med ud og fisk" og "What a Wonderful World".

De tre skuespillere har med held selv instrueret forestillingen, der holder tempoet hele vejen, og som med en spilletid på knap halvanden time uden pause har fået det helt rette format.

Multitalentet Henrik Silver bidrager positivt til løjerne rent musikalsk, og selvom tekstmaterialets kvalitet kan variere, er der heldigvis gode numre nok til at holde humøret højt. Tilmed får vi en fin opdatering af Lulu Ziegler-visen om "Den sidste turist i Europa", som nu omhandler de østeuropæiske flygtninge, der rammes af regeringens stramninger. Men hvem er forfatteren?

Man kan altså roligt slå et slag forbi Fyrkroen. Her får man nemlig en Gilleleje-revy, der fremstår en snert mere flabet og frigjort end så mange andre større revyer.