FAMILIEN

★★★★★☆

Årets mest velspillende ensemble møder man i filmatiseringen af det prisbelønnede skuespil August: Osage County.

Herhjemme kender man stykket fra en stjerneglitrende opsætning på Betty Nansen Teatret med Ghita Nørby som ondskabsfuldt moderdyr, og Karen Lis Ahrenkiel modtog en Reumert-nominering for samme rolle i Odense Teatrets udgave.

Meryl Streep er naturligvis med i Oscar-ræset igen i år og det mangler også bare andet, for hun er unægtelig en virituos skuespiller, selvom teknikken denne gang truer med at få overtaget i enkelte scener. Den ligeledes Oscar-nominerede Julia ROberts er ligefrem en åbenbaring af moden naturlighed som den rebelske datter, og hvor er det dejligt, at hun endelig har ordenligt materiale at arbejde med igen.

FAMILIEN har nogle knivskarpe sandheder at fortælle publikum, og nogle af dem er direkte ubehagelige. Men den har heldigvis også et formidabelt hold til at gøre det blandt andre Margo Martindale, Ewan McGregor, Juliette Lewis og Chris Cooper under imponerende ledelse af instruktøren John Wells.

Så er man ynder af stor skuespilkunst og begavede replikker, kan man ikke komme uden om FAMILIEN, og det skal man sørme heller ikke.