AMOUR FOU

★★★★☆☆

Den østrigske filmskaber Jessica Hausner, der for alvor slog sit navn fast med mesterværket "Miraklet i Lourdes", overrasker med sin seneste film AMOUR FOU. Her får vi nemlig et tilknappet men ganske underfundigt kammerspil fra 1800-tallets Berlin om kærlighedens vanvid.

Den unge digter Heinrich (baseret på den tyske digter Heinrich von Kleist) ønsker at indgå en selvmordspagt med sin elskede kusine Marie. Hun afslår kategorisk og gør på det nærmeste grin med hans vanvid, hvilket knuser hans illusioner om, at kærligheden er stærkere end døden, og gør ham deprimeret.

En dag træffer han så Henriette, der er hustru til en forretningsforbindelse, og som behandler ham med en vis medfølelse. Deres bånd styrkes, da Henriette erfarer, at hun lider af en dødelig sygdom.

Der lurer en stilfærdig humor bag skildringen af det klaustrofobiske familieliv. En verden af i går, hvor konventionerne unægtelig var anderledes, men som samtidig minder os om, at også vor tid i høj grad styres af konventioner. Men bag de pæne facader gemmer der sig nogle stærke følelser, som kan få fatale konsekvenser, hvis man ikke lytter til dem i tide.