TED 2

★★☆☆☆☆

Den første film om den sjofle potrygende bamse TED havde en del gode grin, hvis man vel at mærke kunne håndtere den grovkornede komik. Seth Macfarlane, der ikke blot lægger stemmer til TED, men også er medforfatter og instruktør på begge film, opnåede tilmed en Oscar-nominering for sin andel i sangen "Everybody Needs A Best Friend", inden han satte sin ry overstyr som Oscar-vært.

Der er da også blevet længere mellem snapsene, men hvis ufrivillige spermbade og platte replikker kan gøre det ud for humor på en varm sommeraften, så går TED 2 bestemt an.

Man kan blandt andet glæde sig over en usædvanlig ødsel titelsekvens, der fremstår som en storladen hyldest til 30ernes Oscar-belønnede musical, "The Great Ziegfeld". Macfarlane har overladt filmens bambi-inspirerede ballade til den generelt irriterende Amanda Seyfried, som i den grad savner Mila Kunis’ frække charme fra den første film.

Som Teds bedste ven ses atter Mark Wahlberg, der synes at excellere i debile karakterer – nu med lidt ekstra hårfarve. Morgan Freeman og Giovanni Ribisi låner unødvendig kvalitetet til den åndede historie om en bamses ret til at være en person, og Liam Neeson har en ganske vittig gæsterolle.

Men den lethed og det vanvid, der kendetegnede etteren, virker denne gang mere forkrampet, og Macfarlane bør i al fald udvikle et bedre manuskript, hvis Ted og co. skal have chancen igen på det store lærred.