A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT

★★★☆☆☆

Man må give den unge instruktør Ana Lily Amirpour, at hun har skabt en film, der ikke ligner nogen anden i det danske biografrepertoire. De sort/hvide billeder og den underspillede humor synes hentet fra Jim Jarmuschs univers, mens underlægningsmusikken virker inspireret af Sergio Leones faste komponist Ennio Morricones ekspressive kompositioner. Den blodige historie og brugen af sange minder dog mere om Quentin Tarantinos.

Vi befinder os i et iransk film noir-fatamorgana kaldet Bad City – instruktørens iransk-amerikanske rødder fornægter sig heldigvis ikke. Her lever den smålækre Arash med sin temmeligt belastende misbrugende far. Da faderen ikke kan betale sig narkogæld, konfiskerer en grum dealer ved navn Saeed Arashs kæreste eje, en bil købt for surt sammensparede penge. En dragende burkaklædt kvinde får et godt øje til Arash, og da Saeed findes myrdet er spørgsmålet, hvem der egentlig står bag.

A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT er imponerende fotograferet i en konsekvent tidløs stil, og musikken fungerer godt. Så man bare gerne over med den ujævne historie og det til tider lidt slæbende tempo. For A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT er en odiøs skæv ener, og dermed på sin vis mere interessant end en hel del af de mere perfekte film.