MAGIC MIKE XXL

★★★

Diverse interviews og PR-tiltag vil have os til at tro, at bogstaverne XXL i filmens titel henviser til de nøgenscener, som vi fejlagtigt er blevet stillet i udsigt. Men det synes snarere at være tøjstørrelsen på flere af filmens karakterer, der refereres til, konstaterer man ikke uden en vis skuffelse. Faktisk ser man mere tissemand i en anden af ugens premierefilm, nemlig GULDKYSTEN, så hvis det skulle være bevæggrund for at gå i biografen, så bør man ikke vælge MAGIC MIKE XXL.

Derimod får vi endnu et blik bag kulisserne i mandestribernes mærkværdige verden. Man mærker tydeligt, at det ikke længere er Steven Soderbergh, der sidder i instruktørstolen, men Gregory Jacobs, der ikke udviser samme stilsikkerhed og fortælleglæde som Soderbergh. På plussiden hører, at vi denne gang bevæger os væk fra det typiske segment (hvide kvinder, der savler over hvide mænd!), men nu også inddrager sorte og homoseksulle som aktører i mandestrippermes brogede verden.

Channing Tatums tilbagelænede skønhed udfordres slet ikke tilstrækkeligt i handlingen, hvorimod det forbliver et postulat, at nogen skulle lade sig begejstre over at se filmens svar på Tarzan strippe.

De medvirkende kvinder virker mere overbevisende. Andie Macdowell lufter en troværdig sydstatsaccent, Jada Pinkett Smith har myndighed som leder af et "glædeshus", og Elizabeth Banks lyser op som seksuelt ambivalent kongresarrangør.

MAGIC MIKE XXL kan betegnes som en tilforladelig to’er, men man forlader på ingen måde biografen i opstemt humør.