IT FOLLOWS

★☆☆☆☆☆

David Robert Mitchell har både skrevet og instrueret en på flere måder rædselsfuld film. En tilstræbt genre-film, men uden egentlig respekt for genrens allervigtigste krav om stringens og logik.

"IT" var i stumfilmens dage en betegnelse for en helt særlig kvalitet forbeholdt særdeles attraktive kvinder – personificeret af den uovertrufne Clara Bow. Men i denne tamme gyser dækker det over noget, der kan tage bo i ens krop og som først forlader den, efter man har haft sex med og derved overført dette "noget" til et andet menneske.

Dorske pigebørn i tynde gevanter dasker rundt med den hensigt at pirre mændene, men vi kan næsten ikke vente på, at de bliver aflivet og derved stopper deres kælne ubehjælpsomhed.

Uhyrlighederne når deres højdepunkt, da et forskruet pigebarn søger tilflugt på – af alle steder – en forladt legeplads i en øde skov! Hvor hun selvfølgelig tager en pause fra skrigeriet og snupper sig en gyngetur…
IT FOLLOWS er med andre ord en film blottet for al sund fornuft endsige logik, og tilmed så kedsommelig, at den kandiderer til årets mest overflødige filmimport.