SPAMALOT

★★★★★☆

Monty Pythons SPAMALOT er en skæg musical, der stjæler fra diverse Pythonske film og tv-serier, men som alligevel udgør et velfungerende hele. Odense Teaters opsætning har nok ikke helt den storladne galskab, som kendetegnede den prisbelønnede Broadway-opsætning. Men man morer sig heldigvis alligevel, og glæder sig over flere veloplagte skuespillerpræstationer.

Anders G. Koch fremstår som en magtfuld kong Arthur med autoritet i såvel krop som stemmen. Talentfulde Rasmus Fruergaard leverer en træfsikker indsats som Sir Dennis Galahad og Lars Simonsen agerer hans mor – ligeledes i bedste Monty Python-stil. Mikkel Bay Mortensen brillerer med sublim accent – især som fransk håner, og Jacob Moth-Poulsen er aldeles nuttet som Prins Herbert.

Rollen som The Lady of the Lake (Guenevere) kan unægteligt spilles mere sofistikeret end Trine Gadeberg gør det her, men på egne betingelser får hun alligevel figuren til at fungere. Og rent vokalt imponerer hun som aldrig før.

Frede Gulbrandsen har iscenesat med både lune og tempo, men man savner overdådigheden i Camilla Bjørnvads scenografi og kostumer. SPAMALOT forbliver dog en spilleværdig musical med flere nynnevenlige sange samt et bevidst åndsvagt manuskript. Odense Teater fortjener virkelig at få succes med denne satsning.