PIL’S EVENTYR

★★★★☆☆

Animationsfilmen PIL’S EVENTYR har ligesom så mange andre (animations-)film i øjeblikke en sej kvindelig hovedkarakter og nogle gennemgående slatne manderoller. Dermed råder man muligvis bod på de mange år, hvor det modsatte var tilfældet, men man synes efterhånden, at vi er kommet dertil, hvor der er plads til mere komplekse roller for begge køn.

Pil er en kæk forældreløs pige med et noget problematisk forhold til begreberne "dit" og "mit", og hendes kæledyr – tre spøjse væsler – gør det ikke bedre.

Sammen forsøger de at stjæle mad, der var tiltænkt den store fest på Tågeborg i anledning af Prins Rolands 20 års fødselsdag. Dermed er den ikke alt for opvakte kronprins gammel nok til overtage den trone, han har arvet efter sin far, men den skumle guvernør Tristan, der har fungeret som formynder, har andre planer.

Men Tristan har ikke taget højde for den kvikke Pil og hendes venner, der heller vil have en dumsmart prins end slet ingen, og hun får en form for hjælp fra gøgleren Narre-Per og hans skræmmende dominerende sokke-dukke.

PIL’S EVENTYR er en både flot og farverig animationsfilm, inspireret af diverse ridderfilm, men med sin egen skæve humor, der også gør den udholdelig for voksne.

Karoline Hamm har en god energi i stemmen som Hamm, og Daniel Vognstrup som Narre-Per og Allan Hyde som Roland forstår at more, så det forplanter sig til publikum.

PIL’S EVENTYR fremstår samlet set som en godt og tiltrængt alternativ til de stadig mere ensartede amerikanske animationsfilm, og så er det altså dejligt, at man har mulighed for at se den i biografen.