TAMTAM I GLASSALEN

★★★★☆☆

Så runger det atter af Tamtam i Tivolis Glassal og gudskelov for det. For naturligvis skal Tivoli også i have en sommerrevy i dette historiske teaterrum, hvor bl.a. Marguerite Viby, Max Hansen og Dirch Passer har slået deres folder.

Man kom flot fra start sidste år, men tekstmaterialet forekommer mere ujævnt i år. Man aner det næsten på forhånd, da Ole Thestrup allerede inden tæppet går op, skal forsøge at agere opvarmer. Heldigvis får det erfarne hold efterhånden trukket successen i land takket være spillernes veludviklede musikalitet.

I første akt har især sangskriverduoen Vase & Fuglsang styr på ordene med et højdepunkt i "Et klart alternativ". Her spider Thomas Mørk den temmeligt alternative leder med et herligt skødesløst kropssprog, der svarer til holdningerne. Vase & Fuglsang bidrager også til "Simple Travel", hvori Lene Maria Christensen og Bodil Jørgensen dyster på ydmyge rejseformer.

Stakkels Pelle Emil Hebsgaard har fået tildelt et håbløst nummer om at vaske hænder, inden man går på toilettet, og kan intet stille op. Her skulle en kyndig revyinstruktør som Joy-Maria Frederiksen have skånet ham og os for den oplevelse.

Så morer vi os trods alt mere med bl.a. Ditte Gråbøl og Bodil Jørgensen til en nytårsfest, hvor sandhederne i den grad kommer på bordet. I et andet nummer møder vi Bodil Jørgensen som den kæreste bondepige, der vil en del, men ikke køre traktor. Et hip til den frygtelige ulykke, som forkortede hendes optræden sidste år, men som hun tilsyneladende er kommet sig flot over.

Det bliver da også Bodil Jørgensen, der iført folkedragt vælter salen med en ny "folkevise". Teksten tegner Niels Olsen sig for, og er den kun næsten på højde med sidste års, så får den atter yndighed af Bodil Jørgensen, der kan synge selv de værste uhyrligheder om en lille spurv med en forbløffende uskyld.

Man undrer sig over, at en skæg kvinde som Hella Joof ikke kan skrive en bedre tekst til Lena Maria Christensen end "Foxy Lady". Derimod glæder man sig over Ann Mariagers hyldest til de zumba-dansende 50 plus kvinder i "De grå hjelme" krydret med morsom Bob Fosse-inspireret koreografi.

Ditte Gråbøl har revyens mest præcise parodi – Angela Merkel! – og også her formår Vase & Fuglsang at være en sproglig støtte. Thomas Mørks fjollede udgave af Prins Henrik tager da også en del stik hjem, men er ikke på højde med Cirkusrevyens ditto.

Ole Thestrups fremmedhader får luftet sin galde i Zoologisk Have, hvor det naturligvis går ud over de fremmedartede dyr. Og Pelle Emil Hebsgaard giver den heldigvis som rapkæftet crooner med vokal assistance fra bl.a. en kølig Rikke Hvidbjerg og varm Szhirley.

Man havde gerne hørt dem trykke den af i en mere krævende showstopper, men det må så blive til næste år. For naturligvis skal vi have en ny Tivoli-revy i 2016, når blot man husker, at tekstmaterialet skal være bedre.